sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Ekumeeninen rukoushetki torstaisin


Ekumeeninen Aamurukoushetki Helsingissä torstaisin kello 9 

 Yhdymme kirkon 2000-vuotiseen rukoukseen idän ja lännen perinteen mukaan ja
 istumme hetken kahvikupin äärellä

 

Rukoushetket pidetään Dominikaanien kulttuurikeskuksessa Studium Catholicumissa Helsingissä (Studium Catholicum osoite: Ritarikatu 3 A, Kruununhaka)

 

Mukana toteutuksessa: Helsingin ortodoksinen seurakunta, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys, Studium Catholicum ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja:

SEN:n pääsihteeri Heikki Huttunen (ort.) heikki.huttunen@ekumenia.fi

Anna-Maija Viljanen-Pihkala (ev-lut.) anna-maija.viljanen-pihkala@evl.fi

Hannu Salmela (kat.) hannu.salmela@helsinki.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat

Linkkejä ekumeniasta kiinnostuneille

Mitä on ekumenia?
Mitä ihmettä on ekumenia? Oletko joskus kuullut siitä koulussa tai lukenut lehdestä. Ekumenia on kristillisten kirkkojen tavoitetta löytää ykseys tai edes jonkinasteisia yhteistyön muotoja. Voit kurkistaa termin taakse vaikkapa tämän artikkelin avulla.

Ketko-kurssi
Jos haluat tutustua kristillisiin kirkkokuntiin ja ekumeniaan pintaa syvemmältä, niin tule mukaan Ketko -kurssille (eli kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelma). Ketkon sisältöihin pääset tutustumaan tästä.

Suomen ekumeeninen neuvosto
Suomessa ekumeniasta vastaa SEN (Suomen ekumeeninen neuvosto). Tutustu täältä.

Suomen ekumeenisessa neuvostossa nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua ekumeenista toimintaa koordinoi nuorisojaosto. Se järjestää mm. Ketko-kurssia ja erilaisia tapahtumia. Lisää tietoa täältä.


Paikallisen tason ekumenia on pääasiassa paikallisten kirkkojen ja seurakuntien vastuulla. Ekumeenisesta toiminnasta paikkakunnallasi käy kysymässä omasta kotiseurakunnastasi. Listan isompien kaupunkien paikallisista ekumeenisista työryhmistä löydät täältä.

Tässä blogissa tiedotetaan opiskelijoille suunnatuista ekumeenisista tapahtumista. Blogin pääkäyttäjä on pastori Henri Järvinen. henri.jarvinen@evl.fi